Despre

Salut!

Sunt Mihaela Bucataru.

M-am nascut in Bacau in primavara lui `78, am studiat in Iasi, Cluj si Sibiu si din 2008 sunt fotograf profesionist.

Fotografiez cu Nikon si Hensel, categoriile de fotografie cu care cochetez cel mai des fiind portretul si fotoreportajul.

Imi place sa lucrez pe-ndelete, sunt atenta la detalii si detin un arsenal consistent de trucuri de relaxare a clientilor in fata aparatului foto. Lucrez foarte mult cu copii, pentru ca sunt fiinte de-a dreptul speciale, fericite fara motiv, prezente si absolut delicioase.

Desi consider Photoshop-ul o unealta de nepretuit,  cred mai degraba in fotografia excelent realizata la fata locului, ce necesita un minimum de alteratie digitala si care contine si surprinde umanul in toata splendoarea lui lasand mesajul crud si puritatea emotiei intacta.

Cred ca la un moment dat, foarte curand, fotografia digitala se va desparti in mod oficial in trucaj, fotografie fantastica si fotografie digitala clasica pentru a diferentia corect ce se intampla cu prelucrarea si alterarea imaginilor.

Desi in Romania fotografia este o babuta ca si ocupatie, consider ca digitalul a scos la iveala o nevoie de educare a clientului din punctul de vedere al serviciilor precum si din punct de vedere estetic.

Feedback-ul meu favorit este atunci cand constat ca oamenii au la avatare portrete facute de mine (si le mentin cate 4-5 ani), cand regasesc in casele lor, inramate si puse pe polita, fotografii de la sedintele foto sau de la nunta sau cand, in urma unei colaborari, se extinde relatia pe ani de zile, cu evenimente familiale si povesti comune, in timpul carora imi dau seama ca suntem deja prieteni foarte buni.

10 lucruri mai putin stiute despre mine ar fi ca:

1  Deseori weekend-ul meu este lunea si martea, pentru ca sambata si duminica lucrez.

2  Imi plac foarte mult caii si motoarele.

3  Cand sunt stresata vorbesc sau cant fara oprire.

4  Daca as avea o super putere ar fi aceea de a zbura.

5  Ma relaxez iesind in natura, conducand, scriind, inotand, facand curatenie si jucandu-ma cu copiii.

6  Cea mai eleganta trasatura de caracter mi se pare discretia.

7  Pot citi microexpresiile faciale.

8  Ma fascineaza neuronii si neuroplasticitatea.

9  Vizionez peste 300 de filme pe an.

10 Nu am o culoare preferata in acest moment, asta dupa perioade foarte bine definite de albastru, lila, verde si turqois.

Sunt o fire organizata si orientata spre planificare si doresc sa ofer prin serviciile mele o experienta placura, reconfortanta, personala.

Ma simt onorata dar si responsabila in fata faptului ca am pe mana amintiri care raman pe viata.

In cazul in care doriti sa preluati fotografii sau articole apartinand acestui blog, trebuie sa-mi cereti acordul scris si sa mentionati sursa.

Pentru a ma contacta, click aici.